8 Temmuz 2011 Cuma

PAPATYAM KIZ ÖĞRENCİ YURDU

Yurdumuz kız öğrenci yurdu olup, yurdumuzun hizmetleri aşağıdaki gibidir.
1- sabah Kahvaltısı
2- akşam Yemeği
3- 24 saat sınırsız internet
4- 24 saat sıcak su
5- Elektrik, su, doğalgaz
6- kampüs içine kadar her saat servis
7- 24 saat kameralı,kamerasız güvenlik
8- Devamlı sıcak çay
9- Her odada TV
10- Etüt salonu
11- kafeterya,dinlenme salonu
12- Revir
13- Aileler için konuk odası
14- Çamaşırhane
15- ütü-Ütü masası
16- Spor Salonu

FİYATLAR: HERŞEY DAHİL 400 TL İLE 650 TL ARASINDADIR


ÖZEL YURT MU, EV Mİ? BUNU CEVABI YAZININ SONUNDA SİZİ BEKLİYOR
Üniversiteyi kazandınız, işin kolay kısmını hallettiniz. Evet evet kolay kısmını geride bıraktınız. Üniversiteye kaydınızı yaptınız, sıra kafanızı kemiren sorunun cevabını bulmaya geldi. Özel yurt mu, yoksa ev mi?
Bizde üniversiteyi yeni kazandığımız zamanlar sizlerle aynı duyguları paylaştık. Kendimize göre doğru bildiğimiz yanlışları yaparak doğrulara ulaşmaya çalıştık ama bu süre içerisinde zamanımızı boşa harcadık. Çok şanslısınız ki internet üzerinde sizi bilgilendirebilecek, ışık tutabilecek hazır bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı. Biz size yurtta kalmanız evde kalmanızdan daha avantajlı demektense, üniversite hayatımız boyunca gördüklerimizi, yaşadıklarımızı anlatacağız ve kararı size bırakacağız.
Özel yurtlar, her sene kayıt döneminden önce öğrencilerine rahat ve konforlu bir ortam sunabilmek için kendilerince eksiklerini giderir, yatak, baza ve öğrencinin kullanımına sunabileceği tüm eşyaları yenilerler. Yıpranmış, eskimiş eşyaları kullanımınıza sunamazlar, sunsalarda kayıt dönemi yurtları gezerken siz seçici davranabilirsiniz. Evde kalacaksanız, öğrencilik gelirlerine göre alabileceğiniz yeni eşyaları alır, geri kalanı nasıl kullanıldığını bilmediğiniz ikinci el eşya satan yerlerden temin etmeye çalışırsınız.
Ailenizi ziyarete gittiğinizde, ya da birkaç günlüğüne öğrenci evinizden ayrılıp eve geri geldiğinizde yatağınızda ev arkadaşınızın misafiri olarak gelmiş tanımadığınız birisini bulma ihtimali varken, bu ihtimal özel bir yurtta yoktur.
          Eğer ev arkadaşlarınız ile birde bölümleriniz farklıysa, sınav tarihleriniz de farklı olacak, o yüksek sesle film veya bir eğlence programı izlerken siz ders çalışamayacaksınız. Fakat özel bir yurtta ya odanızda ders çalışırsınız ya da ders çalışmak için özel hazırlanmış etüt salonlarını kullanırsınız.
          Herhangi bir anlaşmazlık durumunda ev arkadaşınızı değiştirmek zor olsa da, özel yurtta anlaşamadığınız oda arkadaşınızı ya da odanızı değiştirebilirsiniz.
          Kira zamanı geldiğinde ev arkadaşınızın kendisine gönderilen harçlığı hesapsızca harcadığı için kapınıza gelen ev sahibini boş çevirmemek için onun yerine siz kendi harçlığınızdan takviye edesiniz, siz bu durumda harçlıksız kalır ve sıkıntı çekerken, özel yurtta aidatınızı verir, aidat vermeyen bir kişinin sorumsuzluğu sizi alakadar etmez.
          Özel yurdun size tahsis etmiş olduğu servis aracı ile sıra beklemeden, ayakta yolculuk etmeden rahatlıkla okulunuza giderken, yol üzerindeki duraklarda minibüslere el kaldıran ama boş yeri olmadığı için alınamayan arkadaşlarınızı gördükçe iyi bir tercih yapmışım diyebilirsiniz.
          Ders çıkışı yurda geldiğinizde hemen yemekhaneye giderek yemeğinizi yiyip istirahate çekilirken, evde kalan arkadaşınız eve geldiğinde yemek yapmak için ilk önce bir önceki günden kalan bulaşıkları yıkamakla uğraşır.
          Özel bir yurtta, özellikle hafta sonları sabah kalktığınızda kahvaltınızı yapıp güne başlarken, evde kalan arkadaşınız, arkadaşlarının kalkmasını bekler, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğini bir arada çıkabilir.
           Ev arkadaşınızın kız arkadaşı gelecekse, birkaç gün konaklayacağınız bir yer bulmak zorunda kalırken, korkmayın özel yurtta böyle bir şeyle karşılaşmayacaksınız.
             Wc, banyo, mutfak ve ortak alan temizliğin sırası veya temizlik yaptın yapmadın mevzuu tartışılırken, özel yurtta bu alanlar çoktan temizlenmiş, yeni verilen nevresimlerinizde mışıl mışıl uyuyor olacaksınız.
             En kötüsü, can ciğer kuzu sarması olduğunuz, yurtta veya okulda beraber olduğunuz, en iyi arkadaşınızla evde kalırken çıkarlarınız kesiştiğinde veya bulaşık sırası yüzünden tartışıp küsebilir, vize veya final haftası ders çalışmanız gerekirken kalacak ev arıyor olabilirsiniz.
          Yazımızı Mevlana’nın bir kıssası ile sonlandıralım;
          Mevlana ve müritleri bir gün yolda yürürken koyun koyuna yatmış, öyle samimi öyle sıcak öyle dostane görünen birkaç köpeğe rastlarlar. Müritleri Mevlana’ya: “Efendim şunlardaki arkadaşlığı, içtenliği görüyor musunuz?” derler. Mevlana o an taşı gediğine kor: “Onların arasına bir kemik atın da o zaman görün onlardaki dostluğu.”
            İşte köpekler için kemik neyse insanlar için de para odur maalesef.

1 yorum:

  1. Paylaşımlarınızı sürekli takip ediyor ve çok beğeniyorum . Plastik çöp konteyner olarak paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil